Fremtidens Retail

Se optagelse fra webinar om online handel og de fysiske butikkers fælles dynamik

Hør hvordan fysiske butikker og onlinehandlen kan gøre bedre brug af eksisterende data til at forbedre kundeoplevelsen og øge værdien af deres aktiver  

Gik du glip af webinaret om Fremtidens Retail, der blev afholdt d. 26. maj, kan du se optagelsen her.

Detailhandlens relation til kunderne ændrer sig efter coronakrisen. Nøglen til at styrke relationen til kunderne og levere unikke kundeoplevelser – såvel fysisk som online – er at lære sine kunder bedre at kende gennem data og ikke mindst blive bedre til at udnytte de eksisterende data til at øge kundeloyaliteten og salget. 

Der er ingen tvivl om at webshops og online butikker har vist sig om end endnu mere relevante under Covid-19. Følger man med i de tal, der kommer fra netop de virksomheder, der lever af udelukkende online handel, så er boomet ikke til at komme uden om. For handlende på online platforme er det ikke ualmindeligt at acceptere cookies. Det giver virksomhedsejerne et godt billede af, hvad vi handler, hvornår og på hvilken måde.

Modsat er det for de fysiske butikker. Her er der ikke meget registrering af kundernes adfærd, hvis nogen overhovedet. Vores mønstre, præferencer, opholdstid, osv. er i bedste fald baseret på en app, som vi tilbydes til at betale med, men det er også alt, udover mavefornemmelser og måske en tæller ved indgangene, der forsøger at sige noget om antallet af kunder i butikken.

Det viser sig dog, at online data sjældent finder vej til en mere intelligent opbygning af online-handelsplatformen eller nye varer. På samme måde er der et stort uforløst potentiale for de fysiske butikker ved intelligent databehandling af de besøgenes vaner, præferencer osv.

Med dette webinar ønsker vi at sætte fokus på, hvordan fysiske butikker og onlinehandlen kan gøre bedre brug af eksisterende data til at forbedre kundeoplevelsen og øge værdien af deres aktiver.  

Talere på webinaret: 
Nicolai Wichmann, CEO og Partner hos Frankly
Kim Hein, direktør hos RetailTech Lab i Lyngby
Jakob Elkjær, konsulent hos Globeteam

Agenda til webinaret

Velkommen,  ved Nicolai Wichmann og Jacob Elkjær

Online platformen optimalt setved Nicolai Wichmann
Den digitale verden giver os langt mere data end de fleste af os kan håndtere. Og onlinebutikken har forsvindende små marginalomkostninger, når der skaleres. I teorien den perfekte butik, men i realiteten også butikken med mange spildte muligheder. Det er svært at overskue og udnytte muligheder, og mange detailhandlere accepterer salg til 0,25%-0,5% af de besøgende. Nicolai viser et par eksempler på, hvordan man kan optimere Online Platformen, dvs. arbejde med at øge konverteringen af besøgende med henblik på salg – og med henblik på at skabe andre konverteringspunkter.  


Den fysiske platform – data kan holde de fysiske butikker i live
ved Jacob Elkjær

Hvor det for online butikkerne kan være svært at overskue og udnytte mængden af data optimalt til at vokse forretningen, er fysisk retail en branche, der er bagud på indsamling og anvendelse af data. Jacob Elkjær vil i dette indlæg vise eksempler på, hvordan butikkerne rent faktisk ved hjælp af sensorteknologi og kunstig intelligens, kan få adgang til den samme kundedata som onlinebutikkerne. Og hvordan de fysiske butikker via et realtidsoverblik over kundernes bevægelsesmønstre, adfærd, præferencer og andre parametre kan skabe en langt bedre kundeoplevelse og derved øge kundeloyaliteten og salget. 


Den dynamiske kombination, ved Nicolai Wichmann og Jacob Elkjær
I kølvandet på Covid-19 er diskussionen om, hvorvidt man med dataforståelse, som den primære driver, kan gøre den fysiske detailbranche mere konkurrencedygtig og selve shoppingoplevelsen for kunderne mere relevant. Og om man kan lykkes med at binde fysiske butikker og onlinehandel bedre sammen i en form for connected retail strategi, der kan levere exceptionelle kundeoplevelser gennem data og dermed øge salget. Det sætter Jacob og Nicolai fokus på i dette indlæg og kommer med konkrete eksempler.

 
Hvordan skaber man som virksomhed værdi fra digitale løsninger, ved Kim Hein 
Kim Hein er en erfaren retail- og tech-mand, der står i spidsen for det nye RetailTech Lab i Lyngby, hvis formål er at øge anvendelsen af ny teknologi i handelslivet. Kim Hein sætter i sit indlæg fokus på den mulige værdiskabelse fra digitale løsninger i butikkerne, og stiller skarpt på, at løsningerne ikke af sig selv giver nogen værdi, hvis ikke people, process og technology er nøje planlagt og spiller sammen. Gør de ikke det, udebliver værdien for ledelsen, da beslutningsdygtigheden på baggrund af dataindsigten aldrig rammer ledelsen, men forbliver i IT-organisationen, hvorfor forretningens ønsker om kunderejser, øget serviceniveau osv. aldrig vil finde sted.

Globeteams brancheløsning til detailhandlen  “Digital Retail Intelligence”  er mulig at se og teste i det nye Retail-Lab i Lyngby, når Danmark åbner op igen.

placeholder

Nicolai Wichmann, Frankly

Nicolai Wichmann CEO/partner at Frankly A/S Nicolai co-founded Frankly in 2006 after working as Digital Key Account at Republica and Head of Digital at TBWA - having worked with digital projects since the 90’s. Nicolai handle some of Franklys largest accounts like Nordea and Danfoss, whose focus is platforms and apps. Having a strong passion for digital products and systems, he works to enable the end users to have better experiences and through that build stronger connections between our clients and their costumers.

placeholder

Kim Hein, RetailTech Lab

Kim Hein har til dagligt ansvaret for RetailTech Lab, som er en interesseorganisation, der har til formål at fremme digitaliseringen indenfor Retail, støtte og bistå Startups med digitale og bæredygtige løsninger til Retail samt supportere uddannelsesinstitutionerne med fokus på Retail og digitalisering. Kim har en lang karriere indenfor Retail og har siddet i ledelsen i flere danske og internationale virksomheder, hvor hans ansvarsområde primært har været på ledelse, markedsføring, salg og innovation.

placeholder

Jacob Elkjær, Globeteam

Jacob Elkjær er passioneret executive konsulent med ekspertise indenfor blandet andet integrationsløsninger, brug af data og kunstig intelligens samt metode og proces baseret anvendelse af data som beslutningsgrundlag. Jacobs grundlæggende passion er drevet af lysten til at skabe vækst og tilføre værdi ved at arbejde med mennesker, processen og teknologi. Teknologien kan ikke stå alene – heller ikke vores løsninger. Ligesom data ikke giver svaret eller reaktionerne i eksempelvis en fysisk butik eller på en online platform. Det gør de mennesker, som forstår at udvinde data på baggrund af nye processer og muligheder.

placeholder

placeholder

placeholder

Globeteam A/S | Virumgårdsvej 17A - DK-2830 Virum | Tlf.: +45 70 26 29 70 | www.globeteam.com
Globeteam A/S | Vesterballevej 5 - DK-7000 Fredericia | Tlf.: +45 70 26 29 70 | www.globeteam.com

Cookies